2011. augusztus 17., szerda

Bevezető

  Georgina Fray átlagos, tizennyolc éves lány. Vagyis, nem teljesen. Mindenki csúfolja, mert nem szép. Mert duci, és szemüveges, ráadásul fogszabályzója is van. Az arca szeplős, pattanásos, és állandóan két piros folt éktelenkedik rajta. Mindezt utálja, ahogy kis melleit is, és azt is, hogy százhetvenhárom centi magas. Utálta, mert tudta, hogy ha egy lány magas, az csak egy területen jó; ha az illető lány modell vagy színésznő. Ami mindig is lenni szeretett volna, de mivel csúnya és kövér, ez nem lehetséges. Azt is tudta, hogy ha ezt bárkinek is elmondaná, kinevetné, így ez lett az ő legféltettebb titka. Erről sem a szülei, sem a barátnői-már az a kettő aki volt, sem pedig az idióta mostohahúga nem tudott. Az kellett volna még, hogy az kis béka, az a kislánynak csúfolt ördög megtudja. Utálták egymást, mióta Georgi anyja, és Hannah apja összeházasodtak. Hannah szép volt, szőke, kék szemű és vékony. Olyan volt mint egy barbie baba, és ezt tudta is magáról, hiába volt még csak 13 éves. Utálta Georgit, lenézze őt, és ezt nem felejtette el folyamatosan közölni vele. Georgi nem tudta, hogy Hannah nem csak azért utálja mert úgy néz ki ahogy, hanem mert így nem ő apuci pici szeme fénye. Osztoznia kellett az apján Georgi anyjával, Pennyvel is, és ezért is a lányt hibáztatta, mert Pennyt szerette, és őt nem akarta, így hát egyszerűbb volt a lányát utálni. Georgi eleinte próbált kedves lenni, de látta hogy reménytelen a helyzet, így végül feladta, és ő is megutálta újdonsült húgát.
Szerinte az élete kész katasztrófa, nem csak mert csúnya és van egy mostoha húga aki utálja, de még barátai sincsenek. Ez nem teljesen igaz, mert van neki két barátnője is, Elena Hathaway, és Alexandra Brooks. Mindig is irigyelte Alexandrát, vagy becenevén Lexit-akinek még a neve is klassz. Lexit imádták a pasik, szép volt és vékony. Nem csak egyszerűen szép volt hanem gyönyörű, és tökéletes alakja volt, ami nem is csoda, hisz imádott sportolni, és jó is volt minden sportban, Georgival ellentétben.

 Igen, Alexandra Brooks tényleg gyönyörű volt. A fiúk nem tudtak ellenállni igéző zöld szemeinek, és szexi fekete hajának, tökéletes alakjának. Imádta az életet, imádott szórakozni, bulizni, sportolni, főleg úszni és futni. Imádta a kalandokat, rengeteg futókapcsolata volt, de mégis egy igazi, komoly kapcsolatra vágyott. Arra hogy végre megtalálja azt a fiút, aki nem csak a külsejéért szereti, hanem önmagáért. Mindennél jobban hiányzott neki valaki, aki őt szereti, csakis őt, aki mindig figyel rá, aki tényleg figyel rá, aki tényleg foglalkozik vele, nem csak néha elmenni egy-két partyba, és smárolni. Akivel megbeszélhet mindent, akit bemutathat a családjának és a barátainak, és nem kell attól félnie, hogy egy héttel később lelép. Olyan valaki, akinek elmondhatja a legnagyobb titkát, megértené őt, és nem félne hogy kinevetné. Igazából ezt a barátnőinek is elmondhatná, rájuk is számíthatna, megbízhatna bennük, csakhogy Lexi nem jött ki jól a lányokkal. Mindig tudta, hogy a lányok irigyek, féltékenyek egymásra, ha az egyiknek jobb ruhája, cipője, pasija, jegyei vannak. És ő mindig csinos volt és imádták a pasik. Viszont, ami a jegyeket és a tanulást illeti, Lexi nem tudott megbirkózni vele. Koncentrációs problémái vannak, nem tud odafigyelni semmire, nem képes tanulni. Ez volt az ő nagy titka amit senkinek sem mert elmondani, mert félt hogy lenézik, és hülyének nézik. Nem tudta, miért nem meri elmondani két legjobb barátnőjének sem, pedig tudta hogy bennük tényleg megbízhat. Mióta a nővére meghalt, azóta nem tud bízni a lányokban. Ugyanis a nővére ostobaság miatt halt meg, amikor Lexi még kicsi volt, de ahhoz már elég nagy, hogy megértse mi történt. A nővére is ugyanolyan gyönyörű volt, ugyanolyan népszerű és sok barátja volt. Állandóan féltékenykedtek egymásra, ezért a legnagyobb őrültségeket csinálták, hogy megmutassák ki a legjobb, legmenőbb, legbátrabb. Egyszer elmentek motorozni, és a legőrültebbek mutatványokat csinálták. Egy ilyen mutatvány okozott egy szörnyű balesetet, amiben hárman meghaltak-köztük a nővére is, egy lány lebénult, egy kislány azóta is kómában van, a többiek pedig súlyosan megsebesültek. Lexi tudta, hogy mindez a féltékenység miatt volt, ezért nem tud megbízni a lányokban, még két legjobb barátnőjében, Elenában és Georginában sem. Pedig mindketten aranyos, kedves lányok, akik soha nem tudnának ártani egymásnak.

 Elena Hathaway tényleg nem tudott volna ártani senkinek. Pedig őt sokan bántották, ezáltal nem bízott az emberekben. Kedves, szexi, feltűnő jelenség, a pasik mindig észrevették és beszólogattak neki, a lányok pedig irigyek voltak rá ezért. Nem volt az a fajta lány, aki jól tudja kezelni az ilyen dolgokat, nem volt az a tipikus népszerű lány, akit mindenki imád pedig lehetett volna. Túl félénk, szerinte őt igazán senki nem szeretheti, nem tartja magát túl sokra, ennek ellenére nagy szájú volt, és őszinte, ami a szívén az a száján. Túl kíváncsi is, ezek miatt pedig sokszor került bajba, sok embert sértett már meg-akarata ellenére. Szeretné ha mindenki őszinte lenne vele, ám ez nem könnyű, mert ő pedig nagyon hisztis, sértődékeny és érzékeny. Kiskorában sokszor megbántották a barátai, egyedül hagyták, sokat sírt, és ezáltal elvesztette az önbizalmát. Fél, hogy nem felel meg az embereknek és kinevetik, fél kiadni magát bárkinek is, fél a komolyabb kapcsolatoktól, nem csak pasik terén de barátok terén is. Idegeneknek fél megmutatni milyen is ő, inkább bezárkózik. Ezzel teljes ellentétben van nagy szája, ami miatt néhányan bunkónak tartják, de a legtöbben keresztülnéznek rajta. Ellie, fél megmutatni milyen ő, és fél elmondani ezt bárkinek is, és ez a viselkedés nem segít abban hogy többen szeressék elfogadják őt, és ezt tudja is, de képtelen rajta változtatni. Azt is tudja, hogy ha ezt elmondaná valakinek segítene neki változtatni, de nem meri elmondani. Bekerült egy ördögi körbe, és nem tudja hogy tudna változtatni ezen, pedig két legjobb barátnője, Georgina és Alexandra illetve unoka testvére, Ian segítenének neki. Ian, olyan mintha a bátyja lenne, nagyon közeli a kapcsolatuk és tudja hogy bármiben számíthat rá, sokszor segített neki. Félti őt ugyan a pasiktól, de szeretné, ha Ellie találna már valakit, akiben bízhat és aki szereti, ám nem tudja hogy a félelmei miatt erre a lánynak elég kevés esélye van, hisz öntudatlanul mindenkit elriaszt magától, csak azt látja, hogy mennyire bántja őt, hogy senkinek sem kell, és ez ellen nem tud mit tenni. Elliet tényleg nagyon zavarja hogy nincs pasija, és sokat is nyafog miatta barátainak, akiket kicsit már ez zavar.

 Georgina, Alexandra és Elena legjobb barátnők. Mindhármuknak vannak titkai, amit félnek megosztani nem csak egymással, de mással is. Ennek ellenére szeretik egymást, bíznak egymásban, és bármit megtennének egymásért. Teljesen mások, sokan nem értik hogy tudnak egymással kijönni, de nagyon régóta ismerik egymást, gyerekkori barátnők, és megszokták egymás nyűgjeit, rossz szokásait, és ragaszkodnak egymáshoz. Megszokták, Georgi tehetetlenségét, állandó próbálkozásait, hogy megkedveljék, és hogy túlságosan is segíteni akar mindenkinek. Lexi komolytalanságát, hogy mindent könnyen vesz, mindent elviccel. Elena aggodalmaskodásait, hisztijeit és szókimondását.

Marcus Gilbert egy magas, izmos, szőke, aranybarna szemű, nagyon jóképű húsz éves fiú. A legtöbben tökéletesnek látják, nagyon sok lány-szerinte mindegyik, teljesen odavan érte. Megosztja az embereket, a legtöbben nagyon szeretik őt, de sokan utálják. Szerinte akik utálják, azok vagy olyan csajok akik nem kaphatják meg, vagy féltékenyek rá, amiben van valami, hisz Marcus nem nagyon ad okot az ellenségeinek, hogy hibát találjanak benne, hacsak nem a végtelen egoját. Amellett hogy jól néz ki, még okos, értelmes srác is, jó humorú és szerethető, ám ezt csak kevesen tudják róla, hisz nem mindenkinek adja ki magát, fél a csalódásoktól. A szülei válása óta folyamatosan azt látja, ahogy anyja, és apja is sorra csalódik a társaikban és ettől fél ő is. Megválogatja a barátait, barátnőit, olyan embereket választ akikben tudja, hogy nem fog csalódni, utálja a felszínességet és ezért elérhetetlennek tűnik. Senkinek sem vallaná be, hogy mennyire fél a csalódásoktól, ezt talán egyedül a kishúga, Charlotte sejti, akit mindentől és mindenkitől megakar óvni, így sokan még azt sem tudják hogy van húga. Mindennél jobban szereti őt, és szüleik válását is együtt dolgozták fel, szinte soha nem vitatkoznak. Kevés igaz barátja van, de értük mindent megtenne, és ők nagyon is szeretik őt, mindig megnevetteti őket, és az ő közelükben csak kicsit látszik nagyképűnek. Rendezőnek tanul, hisz ez az álma. Nagyon megbízható és segítőkész is, és soha nem tudja megunni népszerűségét, ellentétben legjobb barátjával Jason Turner-rel. Nem érti barátja zárkózottságát, és hogy miért riasztja el az embereket magától.

Jason Turner, huszonegy éves, magas, fekete hajú, kék szemű, enyhén izmos srác. Nagyon zárkózott, érzékenységét arroganciájával és bunkóságával rejti el. Mindenkivel lenéző, nehéz vele barátkozni hisz mindenkihez van valami sértős, csípős megjegyzése. Mindenki kerüli őt, tartanak tőle, pedig eleinte népszerű volt, a lányok imádták, hisz titokzatos, és vonzó. Még mindig imádják a lányok csak senki sem vallja be, mert számukra ez megalázó, hogy nem veszi őket észre. Jase tökéletesen tisztában van vele hogy hogy éreznek iránta, és örül neki. Nagyon zavarta a lányok rajongása, nem bírta elviselni hogy állandóan figyelik, kibeszélik őt, és teszik magukat neki, szerinte ez megalázó. Nem szereti a felszínességet, ellenben imádja a művészetet. Tehetséges, nagyon jól rajzol, és imád is rajzolni, de ezt senkinek sem vallaná be, hisz ezzel sebezhetővé válna, ha valaki megtudná a titkát, ettől pedig mindennél jobban fél. Még legjobb barátjának, Marcusnak sem árulta el, mi a szenvedélye, előtte, sem szeretne sebezhetőnek látszani. Senki sem látta rajzait, festményeit, csak a tanára, aki kiskora óta foglalkozik vele. Neki mindent elmondhat, benne tökéletesen megbízik, bár még rá sem igazán hallgat, nagyon makacs. Rick olyan mintha az apja lenne, aki kiskorában meghalt, és utána édesanyja nem keresett új társat magának.

Ahogy a lányok, Marcus és Jason is nagyon régóta barátok, teljesen megszokták egymást, bár látszólag ennél különbözőbbek nem is lehetnének. Amíg Marcus nyíltnak és barátságosnak látszik, addig Jason magába zárkózott és bunkó. Ám ez csak látszólag van így. Marcus is olyan magába zárkózott, mint Jason és Jason is kedves és barátságos valójában mint Marcus.

Nicolette Monroe tizenkilenc éves és tökéletes. Tökéletes alakja van, tökéletes arca, gyönyörű, szép szőke haja van és ezzel tökéletes ellentétben lévő gyönyörű fekete szeme. Okos és céltudatos, mindig eléri amit akar, mindenkivel kedves, közvetlen, tehát tényleg irigylésre méltó élete van. Leszámítva azt az apró tényt, hogy egyáltalán nincsenek barátai. Nincs ideje a tanulás, a munkája, és a sport mellett. Tökéletesen néz ki és tökéletes a karrierje is-már ami lehet tizenkilenc évesen. De ez nem kis erőfeszítésbe került, és cserébe lekellett mondani arról a luxusról, hogy barátai lehessenek. Ő így is boldog, és szerinte nincs is szüksége, barátokra, de legbelül érzi, hogy ez-az egyetlen gyengesége, nincs rendben és hiányzik neki, hogy valakivel megbeszélhessen mindent, és ez a valaki ne csak a nővére, Stacey legyen.Sok tekintetben nagyon hasonlít rá, mindketten rendkívül kitartóak, céltudatosak, karrieristák és szorgalmasak. Kis kora óta azt a példát mutatta a húgának, hogy csak úgy lehet valaki, ha keményen tanul és dolgozik, és hogy az a legfontosabb az életben, hogy jó munkája és pozíciója legyen, minden más csak másodlagos, családot alapítani és szórakozni még ráér, a barátok meg csak hátráltatják. Nicky ezt sokáig el is fogadta, de mostanra ráébredt, hogy igenis szüksége van barátokra, igazi, megértő, segítő barátokra, csak nem tudja hogy szerezhetne ilyeneket. Sok felszínes kapcsolata van, hisz mindenkivel jól kijön, de senki nem tekint rá úgy mint egy barátra, csak valakire, aki kedves, népszerű és tökéletes. Igen, Nicky tudja, milyennek látják mások, de mégsem beképzelt.

Thomas Greyson az a srác akit mindenki lúzernek, gyíknak, strébernek nevez. Pedig ő csak egy okos, és érdeklődő húsz éves fiú, aki sok mindenhez ért. Leszámítva azt, hogy kéne barátokat találni, vagy szóba állni egy lánnyal, ugyanis ilyenkor teljesen leblokkol. Nem tudja, hogy tudná megmutatni milyen, kedves, humoros, és segítőkész. Legnagyobb titka, az álma. Hiába kitűnő matematikából, fizikából, kémiából, biológiából, történelemből, ő nem tudós, orvos, vagy mérnök szeretne lenni, pedig bármilyen egyetem simán felvenné. Nem, ő gitáros szeretne lenni. Tudja, hogy ehhez is van tehetsége, és nagyon szívesen csinálja, szülei minden tiltakozása ellenére. Tommy egyedüli gyerek, és a szülei nagyon nagy karriert szánnak neki, mint orvos, vagy mérnök, de ő nem ezt szeretné. Ennek ellenére kénytelen megvalósítani szülei álmát, mert tudja, hogy ők csak jót akarnak neki. Szinte beleőrül abba, hogy senkinek sem mondhatja el, hogy mi a problémája, senkivel sem tudja megbeszélni, hogy juthatna kompromisszumra a szüleivel. És az pedig ki van zárva, hogy vitatkozzon velük, vagy ellent mondjon nekik, hisz nagyon jól nevelt, udvarias és tisztelettudó. És azért is ad inkább igazat szüleinek, mert tudja, hogy nem így néz ki egy gitáros ahogy ő. A magasságával még nem is lenne baj, mert majdnem százkilencven centi, ehhez viszont a kb. hetven kilója nagyon kevés. Szeretne ő izmosabb lenni, de eddig semmilyen sportot nem talált, amihez legalább minimális tehetsége lenne. Göndör hajával még jól is nézhetne ki, a zöld szemével sincs problémája, de azt a szemüveget el kéne már hagyni.

Hét fiatal, akiknek titkai, problémái, álmai vannak. De vajon kinek sikerül megvalósítani az álmait? Melyiküknek sikerül megoldani a problémáit? Ki az, aki feloldja a gátlásait? Kit ér a legnagyobb meglepetés, és ki fog a legnagyobbat csalódni? Kinek fordul ebből a lehetetlen helyzetből pozitívabb irányba az élete, és kinek lesz még ennél is rosszabb? Vajon valamelyikük kiadja valakinek a legféltettebb titkát? És ha igen, kinek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése